Esittely

Taustasta

Aloitin työurani kesätöillä perheemme yrityksessä. Vuodet toivat lisävastuita ja olen nähnyt yrityselämän onnistumisia ja niitä toisia, ”oppimisen hetkiä” hyvin läheltä jo nuoresta pitäen. Käytäntö ja teoria ovat kulkeneet koko työurani tiiviisti käsi kädessä, ja olen suorittanut työn ohella kaksi liikkeenjohdollista  korkeakoulututkintoa. Olen huomannut, että kokemus- ja koulutustaustani ansiosta pystyn havainnoimaan yrityksistä kehityskohteita ja -haasteita hyvin monipuolisesti eri näkökulmista.

Vahvuutena ymmärrys yritysten toiminnoista

Vahvuuteni on nähdä tilanteissa yrityksen kokonaiskuva sekä ymmärrys organisaatioiden eri tasoista. Olen erinomainen havainnoimaan tilanteita ja dynamiikkaa. Pienyritystaustan vuoksi minulla on kokemusta ja näkemystä johtamisen lisäksi monista yritysten arkipäivään kuuluvista käytännön osa-alueista. Olenkin erityisen hyvä konsultoiva kumppani ja sparraaja yrittäjille.

Yli 10 vuoden kokemus palkkajohtajana isoissa yrityksissä toi kokemusta siitä miten isot ja hajautuneet organisaatiot toimivat ja millaisia haasteita niillä on omien toimintojensa kehittämisessä. Yrityksissä osaa olla laajalti erilaisia kitkapintoja hidastamassa muutoksia ja kehittymistä. Olen ollut itse niitä itse purkamassa ja voitelemassa. Käytännönläheisenä ihmisenä mietin aina, kuinka hallitusten ja johtoryhmien tekemät strategiset päätökset tai organisaatioiden muutokset vaikuttavat konkreettisesti yrityksen eri tekijöiden arkeen.

Ratkaisukeskeinen kehittäjä

Pidän siitä, että työt voi tehdä rennosti ja hyvässä hengessä, mutten pelkää nostaa vaikeitakaan asioita pöydälle, mikäli projektin onnistuminen tai asiakkaan etu sitä vaatii. Luonteeni on hyvin kehityshenkinen, ja liike-elämä on aina ollut yksi suurista kiinnostuksen kohteistani. Pidän siitä, että asioita tapahtuu, ja että saamme asioita aikaiseksi yhdessä asiakkaiden kanssa. On palkitsevaa, kun pystyn näkemään kehitystyömme tuloksia asiakkaan kasvaneen myynnin, alentuneiden kustannusten tai paremman kannattavuuden kautta. Tämä motivoi tekemään joka päivä parhaani ja pikkuisen enemmän asiakkaideni onnistumisen tueksi.

Pari ajatusta Samista:

Jämäkkyys:

”Sekä omassa tekemisessä että siinä, mitä muiden kanssa on sovittu. Silti kuitenkin savolainen mentaliteetti takana. Työt voi tehdä iloisesti ja rennosti, mutta hommat pitää hoitaa siten ja silloin, kuin ne on sovittu hoidettavaksi.”

Tavoitteellisuus:

”Sovitaan aikataulut, sovitaan scope, sovitaan resurssit, sovitaan mittarit. Kaikista näistä mietitään järkevyys ja realistiset mahdollisuudet.”

Yrittäjämäisyys:

”Kello on sitä varten, että tietää, missä pitää milloinkin olla. Ei sitä varten, että tietäisi, milloin työaika päättyy tai alkaa.”

Näkemyksellisyys isosta kuvasta yksityiskohtiin:

”Ensin kuvataan isot linjat, mutta ei jäädä siihen. Firmoilla on keskimäärin oikein hyvät strategiat. Ongelma on enemmän execution-vaiheessa. Sami ymmärtää myös sen, mitä vaatii strategian toteuttaminen.”

Kai Lyytinen, partner, johtaja, hallituksen jäsen, Efima Oy